Zaživjela kapelica Sv. Fabijana i Sebastijana u Brinju

Nakon što je godine i godine kapelica stajala poput spomenika, ove godine, točnije 20.sijećnja, zazvonila su i zvona s njezina tornja, isijavala je svjetlost kroz njezine prozore i vrata, čula se Riječ Božja sa njezina oltara. Ni kiša ni snijeg nije mogla sakrit radost mnogobrojnih vjernika zbog okupljanja i slavljenja Mise u toj, davno zapuštenoj, kapelici.

Moram priznat da mi je bila posebna čast što me kolega orguljaš iz Brinja, Vanja Milojević, pozvao da zajedno s njim i njegovim pjevačima uzveličam taj događaj, jer tu atmosferu koja je vladala tih sat vremena treba doživjet…tako nešto čovjek ne može opisat. Župnik Pejo Ivkić, koji je i zaslužan za ovaj događaj, održao je prekrasno Misno slavlje i propovijed. Uz sjećanje na svece Fabijana i Sebastijana, naglasak je stavio na svakog pojedinca da pokuša najprije poraditi na sebi, izbaciti zlo i pustiti dobro da uđe u njegovo tijelo. „U ljudima oko sebe uglavnom samo tražimo pogreške i mane umjesto da počnemo zamjećivat ono dobro u čovjeku. Svoju vjeru treba živjet iz dana u dan, bit ćemo ispunjeniji, zadovoljniji sami sobom“, riječi su koje su ostavile trag u mojim mislima i na mom srcu.

Nakon mise svi prisutni ostali su na kratkom druženju sjećajuć se kako je to nekad bilo, a sve to uz pokoju čašicu i kolačić koje su priremili župljani i župljanke.