Načelnik Fumić dao odgovore na brojne upite mještana općine Brinje

Dragi moji sugrađani,
posljednjih dana svjedok sam učestalih upita vezano uz daljnju izgradnju javne rasvjete te Vas stoga izvješćujem kako se nastavlja sa daljnjom izgradnjom shodno financijskim mogućnostima. Ovih dana završavaju se radovi u Jelvici, zaseoku Trtnji, a nakon toga slijede radovi u zaseoku Antolići s čime bi za ovu godinu bili dovršeni radovi izgradnje javne rasvjete u Križpolju te nam u narednom periodu još preostaje izgradnja rasvjete u zaseoku Mali Kut. Naselja Stajnica i Lipice su dobrim dijelom pokrivena što se tiče javne rasvjete, preostaje izgradnja rasvjete u zaseoku Pauše u Lipicama. U Jezeranama preostaje izgradnja rasvjete u jednom dijelu zaseoka Črnač te pravac prema zaseoku Šakići. U Prokikama preostaje izgradnja rasvjete u pravcu prema Županjdolu. U Letincu preostaje izgradnja rasvjete u zaseocima Vičići, Rajkovići i Lasići. U Brinju je u planu izgradnja javne rasvjete u ulicama Kalanji, Blažani-Gerići i Linarići. Kao što vidite iz navedenog, polako uvodimo javnu rasvjetu na sva područja naše Općine što sam Vam i obećao.
Uz izgradnju javne rasvjete, jesenas smo popravili i asfaltirali sve kritične ceste pri čemu je na asfaltiranje utrošeno više od pola milijuna kuna, a na nasipavanje i proširenje preko 350.000,00 kn. Uz to, šira javnost nije upoznata s informacijom da Općina Brinje provodi legalizaciju cesta koje još nisu ucrtane što također iziskuje dosta vremena, ali i znatna financijska sredstva. Tako je u proteklom periodu ucrtana cesta u Gornjoj Kamenici i to krak prema zaseoku Mesići, cesta u Lučanima pravac prema Lovinčićima, cesta u Blažanima, cesta Holjevci-Draženovići, cesta prema centralnom groblju, a sad slijedi ucrtavanje ceste u Brinjskoj Kamenici i to spoj Šegani – Jurkovi.
Općina Brinje s obzirom na skromni proračun, znatna sredstva izdvaja i za školstvo.
Za sufinanciranje prijevoza djece u srednju školu u Otočac mjesečno izdvajamo 10-11.000,00 kuna, za sufinanciranje troškova školske kuhinje u OŠ Luke Perkovića mjesečno izdvajamo preko 10.000,00 kuna, za logopedski kabinet mjesečno se izdvaja 3.000,00 kn, za rad stručnog suradnika defektologa također 3.000,00 kn mjesečno te za tečaj harmonike u osnovnoj školi izdvaja se svaki mjesec 3.000,00 kn. Osim toga, Općina Brinje sufinancira i autobusnu liniju za Ogulin svaki mjesec oko 10.000,00 kn.
Kako se može vidjeti, a prikazan je samo mali dio općinskih izdvajanja, rashodi su poprilično veliki, a općinski prihodi nažalost svakim danom sve manji.
Dragi moji sugrađani, sve što je obećano će se i napraviti, ali nažalost ne može se sve odjednom odraditi, što zbog financijskih što zbog vremenskih prilika te Vas stoga molim za malo strpljenja i zahvaljujem na razumijevanju!
 

Vaš načelnik Zlatko Fumić

Preuzeto sa: FB Općina Brinje