Odobrena sredstva za nadogradnju vrtića u Brinju

Dana 17.lipnja 2015. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, načelnik Fumić je potpisao ugovor o sufinanciranju projekta Nadogradnja Dječjeg vrtića Tratinčica.

Nakon završetka provođenja građanske akcije uređenja dječjeg igrališta, koji je prijavljen na natječaj za građanske akcije raspisan od Zaklade Kajo Dadić te je isti prošao i uspješno realiziran Općina Brinje kreće u novi projekt usmjeren prema svojim najmlađim stanovnicima. Općina Brinje želi osigurati sve preduvjete za ugodan život svojih najmlađih jer su oni temelj i budućnost općine. 
S obzirom na ukazane stvarne potrebe i broj djece koje se nalazi na listi čekanja za upis u DV Tratinčica u suradnji s ravnateljicom DV Tratinčica gđom Ružicom Perković i načelnikom Općine Brinje Zlatkom Fumićem te nadležnim službama Općine krenulo se u izradu projektne dokumentacije za nadogradnju dječjeg vrtića koji je apliciran na raspisani javni poziv od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u veljači ove godine.

Općini Brinje kao prijavitelju projekta odobrena su sredstva u iznosu od 85%, dok će ostalih 15% financirati Općina Brinje iz vlastitog proračuna. Ukupna vrijednost projekta je 348 158,69 kuna čime će DV Tratinčica dobiti novih 50m2 prostora i time omogućiti svojim najmlađim i njihovim roditeljima održavanje predškolske nastave u prijepodnevnom terminu programa predškole.
Malim, ali sigurnim koracima Općina Brinje čini sve kako bi osigurala svojim stanovnicima kroz takve i slične projekte koji su u pripremi kvalitetan život u općini. Načelnik Fumić, ističe da su problemi u cijeloj lokalnoj zajednici veliki i gomilani godinama, ali malim koracima se kreće u rješavanje istih.

Načelnik i ravnateljica iskazuju veliko oduševljenje ovim projektom. „Djeca i mladi su naša budućnost i potrebno je puno truda i rada uložiti da bi se pomaci u lokalnoj zajednici vidjeli te prije svega da bi stanovništvo naše općine vidjelo pomaka u kvaliteti života u mjestu gdje žive. Ovaj projekt je samo jedan od dokaza da radim i ulažem velike napore za dobrobit svoje općine. Gdje ima volje, ima i načina da se urade pozitivne promjene u lokalnoj zajednici“, rekao je načelnik Fumić.

Tekst i slika: FB Općina Brinje