STRAŠAN POŽAR UNIŠTIO OBITELJSKU KUĆU U LIPICAMA

Jučer je u ranim jutarnjim satima stravičan požar u potpunosti uništio kuću obitelji Bićanić u Gornjim Lipicama pokraj Brinja. Od stare drvene kuće u kojoj je živjela Nevenka Bićanić sa sinom i dvoje starih roditelja, ostalo je samo zgarište. Prema prvim saznanjima, požar je izbio zbog neispravnih električnih instalacija, a sama sreća je spasila živote ukućana koje je probudio jutarnji alarm. U to vrijeme vatra je već uhvatila maha te su Bićanići imali tek malo vremena kako bi spasili vlastiti život. Iako su vatrogasci spremno pritekli u pomoć, drvenoj kući obitelji Bićanić nije bilo spasa. Srećom, članovi DVD-a Brinje uspjeli su lokalizirati požar kako se ne bi proširio čitavim selom budući da se vatra već počela hvatati za susjednu zgradu te je postojala opasnost da dođe do još veće nesreće.

Ovoj obitelji skromnih primanja požar je odnio sve; ostali su bez krova nad glavom, bez odjeće i obuće , bez ikakvih dokumenata; no kako kažu, sretni su jer su izvukli živu glavu iz vatrene stihije.

Obitelj Bićanić je danas posjetio općinski načelnik Zlatko Fumić koji je obećao financijsku pomoć i podršku Općine Brinje nesretnoj obitelji. Također, načelnik Zlatko Fumić je pozvao sve sugrađane i dobre ljude koji imaju volje i mogućnosti da se uključe u akciju pružanja pomoći obitelji Bićanić.

Uplate za pomoć obitelji Bićanić mogu se izvršiti na žiro račun: 2402006-8702262501.

Ana Šebalj