Uskrsna čestitka ZK Stajnica

 

POZIVNICA za LIČKO PRELO

 

Preminula naša draga Stajničarka - Ana Krznarić

Iskrena sućut obitelji u ime svih članova ZK Stajnica

 

Preminuo dugogodišnji član ZK Stajnica - Mile Murković

Dugogodišnji član ZK Stajnica, gospodin Mile Murković preminuo je u 90. godini života, nakon duge i teške bolesti. 

Svojom pojavom unosio bi mir gdje god bi se pojavio, a takav je i bio, miran, tih, samozatajan. 

Ispraćaj dragog nam pokojnika, bit će u četvrtak 30. studenog. 2023. u 11:40h na Miroševcu. 

 

Bozanić krstio deveto dijete obitelji Tominac

Preuzeto: 24sata

Kardinal Bozanić u homiliji je kazao kako nije dovoljno imati talente i sposobnosti, već "treba raditi, nastojati i ustrajno ići dalje i tek tada se izvršava ono što je Bog zacrtao za naš život"

Zagrebački nadbiskup u miru kardinal Josip Bozanić predvodio je jučer euharistijsko slavlje u Župi sv. Martina biskupa u Dugom Selu, tijekom kojega je krstio Kristijana, deveto dijete obitelji Tominac. Na misnom slavlju koncelebrirali su preč. Ivan Valentić, župnik i dekan Dugoselskog dekanata, te vlč. Marko Vuković, Kardinalov tajnik i asistent na Katedri pastoralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kardinal Bozanić u homiliji je kazao kako nije dovoljno imati talente i sposobnosti, već "treba raditi, nastojati i ustrajno ići dalje i tek tada se izvršava ono što je Bog zacrtao za naš život. Mi smo ovdje postavljeni da razmjerno mogućnostima i sposobnostima doprinosimo da život ide dalje i da se svijet razvija".

- Čovjek je sustvoritelj Božji; pomoćnik Bogu u onome što je Bog namislio s nama učiniti. Dao nam je darove, mogućnosti, daje nam vrijeme i zdravlje - dodao je Kardinal te tumačeći Evanđelje o talentima istaknuo kako je važno iskoristiti ono što imamo jer je "svatko od njih maksimalno iskoristio svoje talente, svoje sposobnosti i mogućnosti te svoje vrijeme da nešto učini".

 Naglasio je kako sve u životu traži ustrajnost, ali i otvorenost.

- Danas možemo reći neka je blagoslovljen Bog za ovaj novi dar, za maloga Kristijana, koji je dar svojim roditeljima. Pred njim je život, njemu se otvara život. Neka je blagoslovljen Bog i zbog toga što su roditelji bili otvoreni tom talentu, tom daru. Ne treba se bojati, već molimo Boga da nas oslobodi od tolikih strahova koji nas sprječavaju da u životu učinimo nešto dobro - zaključio je Bozanić.

OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

Preuzeto: FB Općina Brinje

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te u čast i sjećanje poginulim braniteljima, kao i svim nedužnim poginulim civilima u petak 17. studenog 2023. godine u 17:00 sati služit će se sveta misa u crkvi BDM u Brinju.


Nakon mise organizirano je paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na trgu admirala Janka Vukovića Potkapelskog. Općina Brinje osigurat će svijeće.
Pozivamo građane da nam se pridruže i da dostojanstveno odamo počast svim žrtvama Domovinskog rata uz posebno sjećanje na stradanje i žrtvu Vukovara i Škabrnje.