Izvještaj sa skupštine

Ovogodišnja, petnaesta, redovna skupština Zavičajnog kluba prošla je u izuzetno svečanom raspoloženju. U prepunoj dvorani Društvenog doma Prečko skupio se velik broj Stajničana.

Skupštinu je otvorio predsjednik Nikola Tominac, pozdravio u ime kluba drage goste, među njima i Milu Vukovića, člana poglavarstva Općine Brinje, Stipu Sertića, predstavnika Grada Zagreba, predsjednika udruge brinjaka “Sokolac” Miljenka Vukovića, Zavičajnog kluba “Brinje” Vanju Moćana, i članove KUD-a “Sinac” koji su ove godine bili isključivo gosti.

U kulturno - zabavnom dijelu programa, nastupio je sastav obitelji Božić iz Velike Gorice, čiji korijeni također potječu iz Stajnice. Uz ugodnu muziku zabava je potrajala do dugo u noć. Uz bogat jelovnik i piće naši su se članovi ugodno osjećali. Neki su se susreli nakon nekoliko desetljeća. Ovakvi susreti su izuzetno korisni jer zbližavaju na jednom mjestu naše raseljene članove. Za iduću godinu planiraju se neke nove aktivnosti o kojima će biti više riječi u narednom vremenu.

I ove godine moramo pohvaliti naše sponzore: Pekaru „Dinara“ vl. Miljenka Vukovića iz Sesveta, restoran „Stara poštarica“ Zagreb vlasništvo Nikole Jurkovića, tvrtka „Kolinska“ - Ispostava Zagreb, i tvrtka „Dona“ Zagreb, na čemu im se iskreno zahvaljujemo.

uskoro ćemo objaviti i slike sa skupštine