Dobro nam dosli na tradicialno Licko Prelo u Hamilton, Ontario Canada

Subota Feb 17, 2007 odrzano je tradicionalno Licko Prelo u Hamilton Ontario Canada.
I ove godine skupina Licana iz Hamiltona docarala je Liku I Licke obicaje kroz ples, pjesmu I zanimljive igrokaze. Licko Drustvo iz Hamiltona uspjelo je napuniti dvoranu do zadnjega mjesta, a da nespominjuci I ostale goste koji su dolazili na vrata I pitali ima li koje slobodno mjesto. Skupilo se mnosto Licana, kao I vecina Slavonaca, Karlovcana, Dalmatinaca I ostalih ljudi sirom Hrvatske.

Tradicinalna bogata Licka kuhinja I ovaj puta dala je sve od sebe, mirisala je palenta zelje I kuhano meso,
Bar je bio bogato snabdjeven sa svim vrsta pica, a narocito se nazdravljalo sa kapljicom dobre Licke sljivovice koja je bila omiljeno pice tokom Licke veceri.

Clanovi drustva odrzali su I par saljivih Igrokaza ,Licka baba kod doktora, Lican u restoranu I Lican zeni Dalmatinku. Gosti cu cesto puta prekidali nastup sa burnim aplauzima I smjehom.

Iz godine u godinu interes mladih narastaja sve vise burno reagira prema proslosti I nacinu zivljenja njihovih roditelja I djedova u starome kraju sto pokazuje I njihovo sudjelovanje u raznim akcijama od plesnih kolo grupa do sudjelovanja u nizu razlicitih funkcija samoga Lickog Drustva.

Za ples I razonodu svirala je I poznata grupa iz Hamiltona vis Bagremi koji su zabavljali goste do jutarnjih sati.

“Hvala svima koji ste dosli I uvelicali nase Licko Prelo, vidimo se dogodine” !
Poruka je odbora Lickog Prela Hamilton, Ont