Ako ih upita starost gdje im je bila mladost...

Lica i imena koja su već duže vrijeme prisutna na portalu, sada su i službeno dio web ekipe ZK Stajnica. Znam da je čovjeku uvijek lakše pisati o drugima nego o sebi samome, ali ovaj trio uspjela sam nagovoriti da ipak stave na trenutak sve na stranu i napišu par rečenica o sebi...

Andrea Halgota: Rođena sam 26.2.1991., u Zagrebu. Cijelo djetinjstvo dolazila sam u Stajnicu baki i djedu, na vikende i praznike. U ljetu 2002.godine moja se obitelj doselila u Stajnicu. Tada sam bila stara 11 godina i najljepše godine odrastanja provela sam u Stajnici. Kasnije me život opet vratio u Zagreb na nekoliko godina školovanja. Ponovno sam se vratila u svoj kraj 2012.godine. Danas imam malenog skoro četverogodišnjeg sina za kojega kažemo da je pravi mali Stajničar, jer mu je i tata iz Stajnice. Odlučili smo ostati živjeti ovdje, doduše, u Jezeranama, ali kako smo na stajničkoj cesti, zna se kamo "naginjemo". U našem je kraju mladih ljudi sve manje, ali svejedno ne postoji mjesto na svijetu gdje bi nam bilo lijepo kao ovdje. I da, želim da moje dijete odrasta na ovom našem svježem zraku i upozna sve ljepote prirode, sačuva tradiciju našeg malog kraja i voli svoje mjesto onoliko koliko ga mi volimo.

Ivan Tominac: Imam 21 godinu, a po ocu sam iz Stajnice, točnije Tominčeve drage. Danas živim i školujem se u Zagrebu. Po mnogočemu nisam specifični Stajničar, no kada trebam opisati ljepotu svog kraja ne ostavljam si prostora za susprezanje. Volim individualnost, a ne volim dvoličnost. Volim duge razgovore i pisanje, a ne volim besciljnost. Relativno sam svestran, trenutno student na dva studija i uvijek otvoren za nova iskustva. Kao relativno mlad mogu ustvrditi: ''Uspjeh se najteže oprašta.'' Osim toga, biti svoj najveća je vrijednost! Omiljeni citat mi je '' Ne daj nikome da priguši tvoje svjetlo, samo zato što mu sija u oči.'
 
Ana Biškupić: Rođena sam 21.3. 1989. Živim u Brinju. Završila sam srednju Ekonomsku i nakon toga višu Ekonomiku poduzetništva. Trenutno radim kao asistent u nastavi u školi u Brinju. Bavim se svime i svačime. Imam razne hobije, al najviše se bavim pirografijom.
Iako već duže vrijeme pišem „po naši“ priče iz našeg kraja, moram priznati da mi je čast što sam i službeno postala dio ove uredničke ekipe na ZK Stajnica jer sam i sama dijelom Stajničarka. Moja baka rodom je iz Tominčeve drage. Tako da se sa veseljem pridružujem portalu i nastojat ću ovu web stranicu ukrašavati kako svojim tekstovima tako i slikama. Ne kaže se badava „Krv nije voda“.
 *  *  *
Svi su oni različiti izgledom, karakterom, zanimanjima, ali jedno im je, baš kao i svima nama, zajedničko: ljubav prema rodnom kraju, ljubav prema Lici i posebno našoj Stajnici.
Vjerujem da je ovo samo početak širenja djelovanja naših mladih i da će ih biti i mnogo više.
Jednoga dana ako ih upita starost gdje im je bila mladost, uzdignute glave moći će reći:
 "Nije važno gdje ni kako smo mladost provodili, svoju smo Liku uvijek u srcu nosili, o njoj govorili i ponosno o njezinoj prošlosti i sadašnjosti pisali!"