ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ZK „STAJNICA“

Izborna skupština Zavičajnog kluba "Stajnica" održana je dana 07. ožujka 2014. godine u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27. U radu kluba u prošlom razdoblju govorio je stari/novi predsjednik Nikola Tominac. Osvrnuo se na slijedeće aktivnosti tijekom 2013. godini:

1.    Organizacija „6. Stajničke noći“;

2.    Aktivnosti na uređivanju Internet stranica kluba: www. stajnica.com.

3.    Suradnja sa drugim zavičajnim društvima na području Grada Zagreba: „Brinje“, "Vila Velebita" i „Sokolac“, osobito oko organizacije zajedničkih izleta, mise za A. Starčevića i dr.;

4.    Financiranje istraživačkog rada o Ličanima u Prvome svjetskom ratu.

5.    Izišao prilog o ratnom putu K.u.K. 79. pješačke pukovnije „Ban J. Jelačić“ u znanstvenom časopisu „Senjski zbornik“. Time smo svojim doprinosom  pridonijeli obilježavanju 100-te obljetnice Prvoga svjetskog rata.

6.    Uspostavljena je kvalitetna suradnja s Općinom Brinje. Bez financijske pomoći Općine Brinje ne bi bilo moguće provesti organizaciju „Stajničke noći“. Zato hvala načelniku Zlatku Fumiću na iskazanoj potpori.

7.    Financijska pomoć u liječenju dvoje socijalno ugroženih ljudi rodom iz Stajnice u iznosu od 2.000,00 kn, te obitelji Bićanić povodom požara na obiteljskoj kući u iznosu od 1.000 kn.

8.    Pružanje financijske pomoći za malonogometni turnir u Stajnici u iznosu od 1.000,00 kn;

9.    Upravni odbor kluba održao je tijekom protekle godine 7 sjednica, a održana je i redovna godišnja skupština.

Nakon podužeg izlaganja nazočni su prihvatili izvješće o radu i dali su potporu upravnom odboru u nastavku aktivnosti na obilježavanju 100-te obljetnice Prvoga svjetskog rata kao jedne od največih aktivnosti kojima će međunarodna zajednica, a time i Republika Hrvatska obilježiti ovo tragično razdoblje ljudske povijesti. 

Nakon usvajanja izvještaja o radu i financijskog izvještaja Nikola Tominac predložio je da se razriješe tijela dosadašnjeg saziva Zavičajnog kluba "Stajnica".

Također je iznio prijedlog Upravnog odbora za izbor novog predsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora:

 

UPRAVNI ODBOR:

Nikola Tominac - predsjednik,

Zlatko Dumenčić – dopredsjednik,

Ivan Sertić - član, Franjo Rajković – član, Biserka Murković – član, Marija Cota – član, Verica Vuković – član, Verica Vuković "Ruzić" - član, Ankica Graonić – član, Zlatko Sertić – član i Marinko Vlahinić – član. Za blagajnicu je imenovana Marica Bedross.

 

NADZORNI ODBOR:

Marija Perković – predsjednik,

Ivica Murković – član i Vladimir Sertić član.

 

Za osobe koje će zastupati udrugu: Nikola Tominac – predsjednik i Vera Vuković - član

Novoizabrani predsjednik Nikola Tominac zahvalio se u svoje ime i ime izabranih svim prisutnima što su podržali predloženi izbor novoga rukovodstva Zavičajnog kluba "Stajnica".

 

 

Predsjednik kluba Nikola Tominac predložio je Plan rada za 2014. godinu:

 

1.    Sudjelovanje u obilježavanju 100-te obljetnice Prvoga svjetskog rata kao jedne od višegodišnjih glavnih zadaća kluba i u tom pogledu nastaviti na projektu i znanstvenom istraživanju pod nazivom „Ličani u Prvom svjetskom ratu“. U znanstvenoj literaturi i prigodnim časopisima objavljivati rezultate tih istraživanja i sudjelovati u raznim manifestacijama na razini grada i države.

2.    Organizacija „7. Stajničke noći“ ili „Ličkog prela“;

3.    Aktivnosti na uređivanju Internet stranica kluba: www. stajnica.com;

4.    Pružanje financijske pomoći za malonogometni turnir u Stajnici;

5.    Nastaviti sa suradnjom s Općinom Brinje i Mjesnim odborom Stajnica;

6.    Pripreme za 90-tu obljetnicu Stajničkih žrtava tijekom 2015. godine. Pokrenuti inicijativu prema Županiji ličko-senjskoj i Općini Brinje da se navedena aktivnost provede tijekom proljeća i ljeta 2015. Godine. Upoznati s inicijativom i biskupa Bogovića.

7.    Suradnja sa drugim zavičajnim društvima na području Grada Zagreba. Posebnu suradnju uspostavili smo s krovnom udrugom Ličana u Zagrebu – „Vilom Velebita“. Tijekom ove godine planirane su slijedeće aktivnosti:

 

·         13. lipnja 2014. - sveta misa i prigodni kulturno-umjetnički program na groblju u Šestinama gdje je sahranjen dr. Ante Starčević;

·         Organiziranje zajedničkih izleta i drugih aktivnosti.

Predloženi plan je jednoglasno prihvaćen. Ujedno je usvojena odluka da za 2014. godinu iznos članarine bude 50,00 kn.

 

Pozivamo sve članove i prijatelje da se uključe u naše brojne aktivnosti o kojima ćemo izvješćivati putem naših WEB stranica.