Ogromno ličko srce: Posvojila me hrvatska obitelj, hvala im!

Danny i Jeanette Perkovich posvojili su Nathana kad je imao samo pet mjeseci. Danny je praunuk Ivana, koji je početkom prošlog stoljeća iz Brinja došao u SAD

 

"Želio bih otići i u Brinje, gradića iz kojeg je moj pradjed otišao u Ameriku. Više nemamo rodbine u Lici, ali svejedno bih volio vidjeti rodno mjesto pradjeda Ivana - kaže Nathan."

 

Danny i Jeanette Perkovich posvojili su Nathana kad je imao samo pet mjeseci. Danny je praunuk Ivana, koji je početkom prošlog stoljeća iz Brinja došao u SAD

 

Hvala obitelji Perkovich što me posvojila. Učinili su me sretnim čovjekom. Tko zna što bi bilo sa mnom da sam se vukao po domovima, rekao je Nathan Perkovich, igrač Medveščaka.

 Danny i Jeanette Perkovich posvojili su ga kad je imao samo pet mjeseci. Danny je praunuk Ivana, koji je početkom prošlog stoljeća iz Brinja došao u SAD.

- Želio bih otići i u Brinje, gradića iz kojeg je moj pradjed otišao u Ameriku. Više nemamo rodbine u Lici, ali svejedno bih volio vidjeti rodno mjesto pradjeda Ivana - kaže Nathan.

Osim njega, Perkovichi su u obitelj prigrlili još dvoje ostavljene djece, Josha i Shaynea, dvojicu tamnoputih dječaka.

- Moji roditelji su široka srca i širokih pogleda. U tako raznolikoj obitelji brže sam odrastao i sazrio, naučio mnogo toga o jednakosti, odnosu prema ljudima druge boje kože. Zbog toga sam danas sigurno bolja osoba.

Nathan obožava Josha i Shanea, a osim njih ima i još jednog brata i sestru, Josepha i Jeanette, koji su biološka djeca oca Dannyja i majke Jeanette.

- Svi smo unutar četiri godine, ja sam najstariji sa 27, a sestra je najmlađa sa 23 godine. - Super smo se zafrkavali u školi kad smo se upoznavali s novim ljudima. Kad bih rekao da su mi Josh i Shayne braća, nitko nije vjerovao. Govorili su: ‘Pa, oni su tamnoputi, a ti si bijelac, to je nemoguće’. Uživao sam promatrati začuđena lica tih ljudi.

Preuzeto sa

http://www.24sata.hr/hokej/nathan-perkovich-posvojila-me-hrvatska-obitelj-hvala-im-289918