Pozivnica za godišnju skupštinu

Poštovani,

Izuzetna mi je čast pozvati Vas na godišnju skupštinu Zavičajnog kluba "Stajnica" koja će se održati dana 20. travnja 2012. (petak) s početkom u 17,30 sati u zgradi Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27 (kod katedrale).

 

 

 

 

 IZVJEŠĆE O RADU ZK “STAJNICA” ZA 2011. GODINU

Tijekom 2011. godine izvršene su slijedeće aktivnosti našeg zavičajnog kluba:
1. Organizacija „4. Stajničke noći“ uz sudjelovanje dva naša lička društva: KUD-ova „Brinje“ i „Sinac“ s kojima smo uspostavili vrlo dobru suradnju na popularizaciji ličke baštine.
2. Aktivnosti na uređivanju Internet stranica kluba: www. stajnica.com koje su u vrlo kratkom vremenu postale jedne od najpopularnijih stranica s ličkom tematikom. Godišnje ih posjeti preko 20.000 posjetitelja. Brojni prilozi postali su dostupni našim čitateljima širom svijeta.
3. Suradnja sa srodnim zavičajnim društvima na području Grada Zagreba, osobito sa ZK „Brinje“ i „Sokolac“, poglavito oko otvorenja zavičajne zbirke u Brinju tijekom ljeta 2011. godine.
4. Aktivnosti oko prikupljanja materijala za knjige: novo izdanje „Stajnice i okolice“ i sudjelovanju Ličana u Prvom svjetskom ratu, koja je pri kraju izrade. Tijekom prošle godine izišao je u znanstvenom časopisu „Senjski zbornik“ prilog Nikole Tominca o ratu iz 1809. godine koji se može pročitati na našoj WEB stranici. Trenutno je u pripremi izlaženje članka u istom zborniku o Marmontovom pohodu kroz Liku iz 1809. godine koji će izići tijekom ljeta ove godine. Istraživanja su financirana sredstvima našeg kluba.
5. Pripremljen je skraćeni materijal o sudjelovanju Ličana u Prvom svjetskom ratu za zbornik Matice hrvatske „1918. u hrvatskoj povijesti“ koji će uskoro izići. Vrlo složena i skupa istraživanja provedena su sredstvima našeg kluba.
6. Obilježena 20-ta godišnjica našeg društva i podijeljena priznanja najzaslužnijim članovima koji su omogućili dosadašnji uspješan rad.
7. Uspostavljena je kvalitetna suradnja s Općinom Brinje i Mjesnim odborom Stajnica.
8. Održano je 15. sjednica Upravnog odbora na kojima su raspravljane teme iz djelatnosti društva i donesene potrebne odluke.
9. Održana Godišnja skupština Kluba na kojoj su donesene potrebne statutarne odluke o radu s izvješćem Nadzornog odbora koje su jednoglasno prihvaćene.

Kome zahvaliti za provedbu ovako obimnih aktivnosti?

Svakako Vama našim članovima koji svojom članarinom pomažete u radu i Upravnom odboru koji se redovito sastaje. Bez financijske pomoći Općine Brinje ne bi bilo moguće provesti financijski „teške“ aktivnosti poput „Stajničke noći“ i izdavačke djelatnosti. Zato hvala načelniku Ivici Mesiću i donačelniku Josi Vukoviću na iskazanoj potpori. Bilo bi nepravedno ne spomenuti Grad Zagreb, gospodina gradonačelnika Milana Bandića, koji su nam izuzetno pomogli u osiguranju prostora za rad upravnog odbora i sale za održavanje godišnjih skupština.

Vjerujemo da će na ovaj način naša udruga uspjeti opstati na ponos svih nas. Zato pomognimo u okviru svojih mogućnosti da se ova hvale vrijedna tradicija i nadalje nastavi.

Srdačno Vas pozdravljam i očekujem Vas na Skupštini.

Predsjednik:
Nikola Tominac