Proslava 50.godišnjice završetka osnovne škole - generacija 1973./74.

Naš dragi Stajničar Marinko Perković rekao nam je par riječi o predivnom događaju, koji se prije par dana odvio u Stajnici:

"Ideja o proslavi male mature roila se u Veljači ove godine. Nas nekoliko entuzijasta, uz malo truda pretvorili smo to u stvarnost. Ne može se puno bivših učenika pohvaliti ovakvom proslavom pa je možemo nazvati malo i povijesnom. Proslavom zavšetka osnovne škole 1973/1974, u Stajnici 01 lipnja 2024.g. koja je sjajno uspjela. Izuzetno zabavno i veselo društvo kao da je taj trenutak samo čekalo.

Nažalost, izgubili smo puno naših kolega, prijatelja: Holjevac Ljerka, Jelić Nikola, Krznarić Mile, Mesić Ivan, Mesić Mile, Perković Petar, Tominac Mate, Vuković Zdravko, kojima smo odali počast.

Polaskom u stajničku školu 1966.g., u prvi razred, koji su pohađali Blažanin Marija, Dumenčić Marina, Mesić Mile, Mesić Mladen, Murat Vlade, Perković Marinko,Perković Mile,Perković Mira,P erković Petar, Perković Vesna, Petrović Marija, Pernar Milan,Tominac Katica i Tominac Mate.

Godine 1970. pojačani smo učenicima sa poručja Razvale, Črnča i Jezerana.
 
Završetkom škole 1974.g, koju su uspješno završili: Blažanin Marija, Dumenčić Ivica, Holjevac Ljerka, Jelić Vlado, Jelić Željko, Krznarić Mile, Mesić Anka, Mesić Ivica, Mesić Marija, Mesić Mladen, Perković Marinko,Perković Mile, Perković Mira, Perković Petar, Perković Vesna, Plavčić Marija, Plavčić Nada, Tominac Katica, Tominac Mate, Sertić Verica i Vuković Zdravko.
 
U školskoj godini 1971/1972 izgubili smo učenike sa područja Lipica, koji su nastavili školovanje u Križpolju. Završetkom osnovne škole i odlaskom u veće gradove na daljnje obrazovanje i usavršavanje kao i naš bogatiji život, koji je ponekad bio trnovit veseo i sjajan, mogu samo konstatirati da smo doživjeli određenu starost (u srcu ostali mladi) i veselim se tome.
 
Svojim kolegama i prijateljima želim sve najbolje u narednim godinama,da bi se još dugo sastajali i zabavljali."
Slika iz 6. razreda