Podjela sakramenata 2019.u brinjskom kraju

Pripremila: vjeroučiteljica Josipa Češarek

"Protekla školska godina bila je jedna od onih godina u kojoj djeca naših župa primaju sakrament sv. Potvrde. To je kod nas svake dvije godine pa je samim tim više iščekivano. To su slavlja koja sve četiri župe ispunjaju posebnim Božjim blagoslovom i velika su duhovna obnova za sve. Sakramente Potvrde podjelio je biskup u miru monsinjor Mile Bogović. Za vjeroučenike iz župa Sv. Križa u Križpolju, Sv. Nikole u Stajnici i Sv. Jurja u Jezeranama, misa podjele sakramenta bila je 1.6.2019.godine U 11h u župnoj crkvi u Jezeranama. Crkva je bila prepuna i snažno se osjetila prisutnost Duha svetoga kojeg je osamnaest mladih ljudi primilo.
Sakrament svete Potvrde u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Brinju podijelio je također biskup u miru monsinjor Mile Bogović, 22.6.2019. godine u 11h. Trideset krizmanika sa svoim kumovima i roditeljima i uz molitvu cijele župne zajednice po biskupovim rukama primilo je pečat Duha svetoga.
Kao i svake godine tako i ove, na Bijelu nedjelju u sve četiri župe bila je Prva sveta pričest. Župnik Jure Marčinković prvi put je podjelio prićest prvoprićesnicima svojih triju župa u župnoj crkvi u Križpolju, a velečasni Pejo Ivkić isti je dan u župnoj crkvi u Brinju.
Na svim slavljima podjele ovih svetih sakramenata bilo je svečano i dostojanstveno, ispunjeno molitvom i zahvalom za ovu djecu, njihove roditelje i cijele njihove obitelji. Neka ih dragi Bog sve sačuvati na njihovom životnom putu."