Drugi o nama

Što kažu drugi o nama:

Knjiga „Stajnica i okolica“ uistinu je knjiga vrijedna svake pohvale.
Obuhvaća povijest, zemljopis, kulturu, gospodarstvo, školstvo, običaje jednog malog ličkog sela napisano sa puno ljubavi i na vrlo pristupačan i jednostavan način.
Netko tko ne pozna toliko taj kraj (kao što sam ja, pošto sam rođena u Zagrebu) u prvi mah bi mogao pomisliti što se o tom malom selu može napisati i onda pročita knjigu i ostane, kao što se kaže - „bez teksta“.
Knjiga je štivo koje može zainteresirati ne samo ljude ponikle iz stajničkog kraja, već i ostale, koje interesira povijest, baština i ljepote naše Hrvatske. Zaista je za preporučiti.
Već čitanjem prvih poglavlja, a tek daljnjim čitanjem, uočava se da je knjigu pisala osoba koja voli svoj kraj, sa puno ljubavi i poštovanja prema rodnom mjestu i ljudima poniklim u Stajnici. Uloženo je puno truda, vremena, entuzijazma, proučavanja arhivske građe i kontakata sa osobama vezanim za selo, za što je potrebno beksrajno puno ljubavi što izvire iz svake rečenice u knjizi.
Pročitavši knigu saznala sam mnoge meni nepoznate detalje vezane uz kraj iz kojeg je potekla moja mama što me jako veseli. Često sam znala, dok je dida bio živ, slušati njega i mamu kako pričaju o Stajnici, o ljudima koji su od tamo otišli diljem svijeta, o običajima, životu nekada, ali tek čitanjem ove knjige dobila sam jednu cjelinu i dobila kompletnu sliku Stajnice.
Svaka pohvala autoru!
Višnja Marković, Zagreb