Sveti Nikola u Stajnici

Kao što smo najavljivali proslava našeg stajničkog sveca započela je svečanom svetom misom u 16h na koju se odazvalo osmero svećenika između kojih je bio i bivši dugogodišnji župnik naše župe, Mile Ivančić što je posebno razdragalo srca starih mještana koji su s njim proveli mnoge godine ili bolje rečeno desetljeća.

Ove godine našu je djecu, ali i sve župljane, razveselio i sv.Nikola kojega je utjelovio i izuzetno dobro odglumio naš mladi kolega iz Križpolja, Vlatko Jambrović.

Naime, potkraj mise uslijedio je naš mali recital pod nazivom «Kad bi sveti Nikola zakasnio» u kojem su sudjelovali svi oni naši mali Stajničari koji su i cijelu ovu godinu obogatili svojim glumačkim talentom u dramskim predstavama, a to su: Martina Murković, Katarina i Ivana Šprajc, Ivica Movrić, Ivan Pavlović, Jurica i Marko Movrić, Ivana i Marko Perković, Josip Halgota (kojem se svi uvijek dobro nasmijemo), te najmlađa među njima Gabrijela Perković. Ovoj družini pridružili su se i najhrabriji iz Jezerana Anamarija i Vlatka Milohnoja, te Antonio i Josipa Jelić, koja je tek nekoliko mjeseci starija od Gabrijele.

Kraj recitala dovršili smo pjesmom «Kad si sretan vikni glasno Nikola!», s kojom smo se malim recitatorima pridružile Nikolina Šprajc i moja malenkost koje smo ujedno duhovnim pjesmama popunile i dovršile i ovako svečanu svetu misu.

Dovršetak proslave ostavili smo našem sv. Nikoli koji je bombonima darovao djecu, ali i sve prisutne tog poslijepodneva misi.

Ovaj stajnički blagdan bio je ujedno i prigoda da se zahvalimo svim ovim malim prijateljima koji su cijelu godinu glumili, pjevali, te pisali članke za web stranicu Zavičajnog kluba te smo im dodijelili priznanja za 2006.god. Naši Jezeranci također nisu ostali praznih ruku, i njma su uručene zahvalnice za sudjelovanje u ovom recitalu.

Sada ćemo se neko vrijeme odmoriti jer je preda mnom «veliki igrokaz» u kojem ću morati na svijet donijeti još jednog malog glumca, a onda, ako Bog da, da sve bude u redu vjerujem da ćemo dogodine nastaviti s našim malim igrokazima :)