Proslava Svete Marije Magdalene

U subotu 22. srpnja prisustvovali smo jednom ugodnom, za nas Stajničane posebnom događaju – proslavi Sv. Marije Magdalene na Brdu. Za one koji nisu mogli biti prisutni htjeli smo putem riječi i slike prenijeti posebno ozračje u kojem je ovaj blagdan proslavljen. Visoke temperature i u isto vrijeme obilježavanje Dana Grada Gospića nisu spriječile dolazak velikog broja Stajničana i njihovih gostiju.

Kapelica i prostor ispred nje blistaju punim sjajem i ljepotom. Okićena na tradicionalni način rukama vrijednih Stajničanki podsjetili su nas na ugođaj proteklih i davnih godina, kada su naše bake uređivale ovaj spomenički i sakralni objekt, takmičeći se tko će isplesti ljepši vijenac koji će ukrašavati fasade objekta. Ta su vremena iza nas ali su sadašnje generacije, raseljene širom svijeta, ipak našle poseban ugođaj na Brdu u netaknutoj prirodi da bi se poklonile na mjestu gdje se već nekoliko stoljeća štije ovaj blagdan.

I opet je Branka Krznarić i njene cure svojim muzičkim nastupom dali novi štih sadašnjih „Mandaleni“ – elektronski uređaji i novi muzički sadržaji. Crkvene pjesme odzvanjale su ovom prekrasnom prirodom, podižući time blagdanski ugođaj. Predivnu misu održao je vlč. Josip Štefančić sa svojim gostima iz drugih ličkih župa.

Sve u svemu – lijepo i nezaboravno. Neka ostalo kažu slike u prilogu.