Doček Nove 2007. godine - Jezerane

Zasigurno ste se i sami mnogo puta uvjerili da kad nešto ne planirate uvijek ispadne najbolje. U to smo se ove godine uvjerili i mi Stajničari, Jezeranci, ali i mladi izvan ovih krajeva koji su u 2007.god. odlučili uploviti sa svojim ličkim prijateljima u Lici...

Dok su mnogi uplaćivali velike svote novca sa željom u što ljepši ulazak u Novu godinu, mladi iz Stajnice okupili su se u gostionici «Volan» u Jezeranama. Nitko ništa nije planirao. Došli na piće i na kraju ondje proslavili završetak stare, a u novu godinu ušli raspjevani, što za ličane nije ništa čudno, zar ne? Za ovakav ulazak u 2007.god. moramo zahvaliti i šefici «Volana», Marijani, koja je feštala zajedno s nama, a s njom naravno i njezina petogodišnja kćerkica Josipa, koju nisu godine sprečavale da pjeva i pleše poput svih ostalih, i koju su oči držale budnom sve do «fajrunta», kada je većina društva otišla na privatno organiziran doček kod Pričke, također u Jezeranama (o nastavku zabave ne mogu puno reći jer me moje «stanje» otjeralo kući u krevet, ali vjerujem da će se javit oni koji su bili i, ako ne člankom, na forumu vam reći kako je ondje bilo).

Još i danas odzvanjaju mi u glavi riječi jedne djevojke koja je također bila među nama, a ovamo je stigla iz Velike Gorice sa svojom prijateljicom, čiji su korijeni u Žižići, «Ovo mi je najbolji doček do sad!» Uistinu, i meni je ovaj doček bio jedan od boljih i jedan od onih koje će se pamtiti zauvijek.

Kako smo ušli u Novu, najbolje će vam reći gornja fotografija, jer kažu «slika govori 1000 riječi»…