Pripreme za izgradnju mrtvačnice u Stajnici

Mjesni odbor „Stajnica“ i župnik Josip Štefančić pokreću akciju za izgradnju mrtvačnice u Stajnici. Stajnica je još jedino veće naselje na području općine Brinje koje nema svoje mrtvačnice. Tako je donesena odluka da svako domaćinstvo sudjeluje s financijskim iznosom od 1.000 kuna, kojega mora uplatiti u nekoliko rata s krajnjim rokom uplate do 01. rujna 2006. godine.

Također je donešena odluka da onaj tko ne sudjeluje u financiranju neće imati pravo korištenja mrtvačnice, a njezinim puštanjem u rad ukida se dolazak župnika u kuću umrlog i njegov prijevoz od kuće do groblja. Nadamo se da će se u ovu akciju uključiti svi Stajničani kao i iseljenici, čime ćemo naše zajedničko počivalište predaka podići na višu, civilizacijsku razinu.

Otvoren je žiro-račun kod ETSTE STEIERMARKISCHE BANKE d.d. broj 2402006 – 1031262160, poziv na broj 05 814005004 – 8701691159, primatelj Mjesni odbor Stajnica.

Formiran je za ovu aktivnost mjesni i crkveni odbor u sastavu: župnik Josip Štefančić, Mate Perković-Palament, Vlade Šprajc, Željko Tominac, Tome Šprajc, Zdravko Perković, Stjepan Movrić i Andrija Barakaš.

Molimo sve da se uključe u ovu aktivnost. O tijeku akcije upoznavat ćemo vas putem ove stranice. Ostala pitanja možete slati putem našeg e-maila.