U Stajnici blagoslovljeno novo zvono

Uz nazočnost velikog broja iseljenih i domaćih stajničana u nedjelju 3. srpnja 2005. godine u župnoj crkvi Sv. Nikole u Stajnici blagoslovljeno je novo, 260 kg, teško zvono. Svetu misu vodio je mons Dinko Popović, župnik u riječkoj župi Nova Vežica, koji je tijekom svoje karijere bio župnik i u otočkom dekanatu. Uz njega su misi koncelebrirali uz domaćeg župnika Darka Mejaškog, dekanotočkog dekanata Jure Tutek, dugogodišnji stajnički župnik Mile Ivančić, te dvojica svećenika iz Varaždina.

Zvono je nabavljeno uz financijska sredstva koja su sakupili stajničani širom svijeta. Tako su značajna sredstva poklonili Nikola Krznarić i Anka Mesić kao i obitelj Vere Perkovic Stenta koji su sudjelovali u skupljanju novcanih donacija u Kanadi. Župnik Mejaški podijelio je svima koji su zaslužni za ovaj događaj zahvalnice.

Za muzičku pratnju i ugodan boravak u Stajnici pobrinuo se crkveni zbor iz Velike Gorice, u kojem značajno su zastupljene djevojke iseljene iz Stajnice, te mladi brinjak Saša. Nakon mise organizirana je bogata zakuska sastavljena od ličkih specijaliteta. Stajničanke su se pobrinule da se na stolu nađu brojni domaći specijaliteti. Muzičku pratnju osigurali su poznati stajnički muzičari, braća Mirko i Zdravko Perković-Gego i Zdravko Perković. Pjesma se orila dugo nakon mise.

Velika hvala svima koji su pomogli da novo stajničko zvono zazvoni prelijepom potkapelskom dolinom.