Jesen u Lici

 Tradicijska izložba JESEN U LICI održat će se 7. i 8. listopada 2006. godine u prostorima Gradske športske dvorane u Gospiću u vremenu 10 do 17 sati. Organizatori su ove izložbe Centar za razvoj poduzetništva i Ličko – senjska županija. Namjera organizatora je prezentirati skrivene ljepote i bogatstvo ličkog kraja, te pojačati razmjenu i tržište domaćih proizvoda. Predstavit će se proizvodni potencijali poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji se bave proizvodnjom kojom se čuva tradicija Like.
Kušat će se specijaliteti ličke kuhinje, domaći kolači, sokovi, rakija, likeri... posjetiti kiparska radionica, kao i prošetati sve uređenijom jezgrom Gospića. Doći će i izlagači iz ostalih krajeva Hrvatske.

Prvu predstavu Like u Zagrebu je učinio KUD „Sinac“. Oni su na Jelačićevom trgu prezentirali svoj bogat kulturni program a usput su za goste pripremili i izvorne kolače – frite i novi hit, vodu za piće „Gacka“. Proizvodi su naišli na veliko zanimanje brojnih stranih i domaćih gostiju. Sa nekoliko Matinih slika i video-zapisa prikazat ćemo vam ličku atmosferu u srcu Zagreba.
Ostale pozivamo idući vikend u Gospić. Ide i posebni vlak iz Zagreba s polaskom u 7,50 i povratkom u 20,35.