Lički forum
Lički forum ZK Stajnica  
Rujan 24, 2022, 05:31:40 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
 Stranica: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Vladimir Sertić (II)  (Posjeta: 11010 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Lipice
Novi član
*
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 1129


http://www.facebook.com/#!/groups/44928721496/

351463115 lipicetv@hotmail.com
Profil WWW
« : Rujan 21, 2008, 04:38:53 »

SERTIĆ, VLADIMIR, dr.sc., dipl.ing., redoviti profesor Kemije drva, Kemijske prerade drva, Nedrvnih materijala te Poznavanje materijala II, rođen u Beogradu 26. studenog 1935. godine. Od 1939. godine živi u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Tehnički fakultet, Kemijsko-tehnološki odjel, upisao se školske godine 1954/55.

   Još kao student zaposlio se 15. listopada 1957. godine u Zavodu za pedologiju Poljoprivredno-šumarskog fakulteta zasnovavši stalni radni odnos u svojstvu tehničkog suradnika. Studij je nastavio i diplomirao 2. srpnja 1960. godine. Za stručnog suradnika u Zavodu za pedologiju izabran je nakon povratka s redovitog vojnog roka u ožujku 1962. godine, a 1963. godine izabran je za asistenta predmeta Pedologija na Šumarskom fakultetu. U svojstvu asistenta 1. svibnja 1970. godine prelazi na Katedru za kemijsku preradu drva Šumarskog fakulteta.

   Poslijediplomski studij s područja kemije drva završio je 1974. godine obranom magistarskog rada Prilog poznavanju mehaničkih osobina papira izrađenog iz poluceluloze topolovine i kestenovine. Disertaciju Fizikalno-kemijska svojstva smole alepskog bora (Pinus halepensis Mill.) dobivene različitim tehnološkim postupcima obranio je 1981. godine na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

   U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabran je 1982. godine, a u znanstveno-istraživačko zvanje višeg znanstvenog suradnika iz oblasti tehničkih znanosti, područje kemijsko inžinjerstvo, izabran je 1988. godine. U 1991. godini upisan je i u registar istraživača u znanstveno-istraživačkom zvanju višega znanstvenog suradnika u znanstvenom području drvne tehnologije.

U znanstveno-nastavno zvanje izvanrednog profesora Kemije drva i Kemijske prerade drva izabran je 1988. godine, a u zvanje redovitog profesora 1993. godine.

   Nakon 1970. godine dr.sc. Vladimir Sertić radi na sustavnom istraživanju kemijskih svojstava domaćih vrsta drva, zatim na problemu emisije formaldehida iz ploča iverica, kao i na istraživanju fizikalno-kemijskih svojstava ekstraktivnih tvari naših crnogoričnih vrsta drva. U suradnji s drugim istraživačima istražuje probleme upoterbe ljepila za drvo izrađenih na bazi lignina te na problemu pogodnosti novih klonova bijele vrbe za proizvodnju celuloze.

   U suradnji s istraživačima iz Zvolena obrađuje aktualni problem utjecaja agresivnih plinova i kemikalija na kvalitetu drvnih i šumskih proizvoda, utjecaj na radnu okolinu, kao i problem korištenja otpadnih voda iz drvne industrije za proizvodnju melase za životinjsku ishranu. U svojim istraživanjima dr. Vladimir Sertić razvio je usku suradnju s istraživačima s područja drvne tehnologije i šumarstva.

   Prof.dr.sc. Vladimir Sertić objavio je 46 znanstvenih i stručnih radova, izradio je više recenzija udžbenika, znanstvenih i stručnih radova, međunarodnih projekata te više nalaza i mišljenja u svojstvu stručnog vještaka. Prof.dr.sc. Vladimir Sertić bio je mentor triju magistarskih radova, kao i član više povjerenstava za ocjenu i obranu disertacija i magistarskih radova.

   Prof.dr.sc. Vladimir Sertić u svom dosadašnjem radu na Šumarskom fakultetu sudjelovao je u nastavi sljedećih predmeta na VII/1 stupnju nastave: Pedologija, Kemija, Kemija s osnovama biokemije, Analitička kemija te Polimerni materijali. Na VI. stupnju sudjelovao je u nastavi predmeta Kemije, a sada na VII/1 stupnju vodi kolegije Kemija drva, Kemijska prerada drva te Polimerni materijali, a na VII/2 stupnju nastave predaje osam predmeta.

   Prof.dr.sc. Vladimir Sertić bio je voditelj istraživačkog projekta Istraživanja i razvoj u industriji celuloze i papira (1984-1985) za potrebe gospodarstva, voditelj zadatka Istraživanja na području celuloze i papira (RSIZ SRH, 1987-1990), voditelj teme projekta Društveno-ekonomski i tehnološki činioci gospodarenja u šumsko-prerađivačkom kompleksu SR Hrvatske (SIZ - IV, 1981-1985), suradnik na zadatku Sistematsko-kompleksno istraživanje kemijskog sastava domaćih komercijalnih vrsta drva (RSIZ SRH, 1971-1975), suradnik na potprojektu Istraživanje na području nauke o drvu (RSIZ SRH, 1976-1980), suradnik na projektu Istraživanje drva i proizvoda od drva kod mehaničke prerade (RSIZ SRH, 1981-1985), suradnik u selektivnom projektu Razvoj novih vrsta slojevitih ploča iz masivnog i usitnjenog drva (RSIZ SRH, 1989-1990). Od 1991. godine dr.sc. Vladimir Sertić suradnik je na projektima Istraživanje i promicanje kakvoće drvnih proizvoda i Varijacije strukture i svojstava domaćih vrsta drva.

   U razdoblju 1987-1990. godine dr.sc. Vladimir Sertić bio je član Programskog savjeta Uzgoj šuma i tehnologija prerade drva i Projektnog savjeta Optimalizacija materijala, proizvoda i tehnologija u preradi drva.

   Od 1960. godine do danas dr.sc. Vladimir Sertić bio je član mnogih stalnih i povremenih komisija, radnih grupa i odbora Znanstveno-nastavnog vijeća, Vijeća Drvnotehnološkog odsjeka i Savjeta Šumarskog fakulteta.Od 1982. do 1984. godine dr.sc. Vladimir sertić bio je prodekan Drvnotehnološkog odjela, a 1983. godine obavljao je dužnost predstojnika Kolegijalno-poslovodnog organa Šumarskog fakulteta. Za predstojnika Zavoda za istraživanja u drvnoj industriji izabran je u dva mandata u razdoblju od 1987. do 1991. godine. Od 1994. godine dr.sc. Vladimir Sertić član je i suradnik Hrvatske akademije tehničkih znanosti.

Izvor: http://www.sumfak.hr/zavodi/chemical/sertic.htm

Evidentirano

Lee Chan 4 life
 Stranica: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

UseBB Port by Gaia Lički forum ZK Stajnica | Powered by SMF 1.1.10. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.