Lički forum ZK Stajnica

Forum => Generalni chat => Autor teme: Lipice - VeljaÄŤa 19, 2007, 04:08:45Naslov: Ličke statistike
Autor: Lipice - VeljaÄŤa 19, 2007, 04:08:45
Evo ča sam nasal pa mislim da bi to i vas moglo interesirat... ni samo da mi Ličani jimamo i svoje pivo, nego tu pivu najvice moremo i popit a izto tako ca se tice rakije... i u tome smo prvi...Anketa istraživača Škole zdravlja ‘Andrija Štampar’

Piše: Goranka Jureško

(http://img98.imageshack.us/img98/8931/velebitskocu0.jpg) (http://imageshack.us)


Prekomjerna potrošnja vina i vode (osam čaša dnevno) je u Dubrovačko-neretvanskoj, u Šibenskoj sedam čaša te u Krapinsko-zagorskoj pet čaša. Kako se tri ili više standardnih pića smatraju teškim pijenjem, prekomjerna konzumacija alkohola bilježi se i u Koprivničko-križevačkoj, Splitsko-dalmatinskoj (četiri čaše) i Varaždinskoj (tri čaše). Pivo se najviše pije u Ličko-senjskoj županiji (više od četiri čaše), a ta je županija i prva po pijenju žestokih pića (oko tri čaše).

(http://img253.imageshack.us/img253/7830/rakijaeq5.jpg) (http://imageshack.us)

U Zagrebu i Karlovačkoj županiji podjednako se pije i vino i voda. Čak 30 posto onih koji prekomjerno piju ima visoki krvni tlak, a dio ih ima anginu pectoris, “slabo srce”, dok dio dobije moždani ili srčani udar.
A ca se more na kraju rec, nego da rakija zblizava ljude, i zato smo i mi tako drustveni i vidim da jima vec i majice od rakiji ;) za kupit.

(http://img528.imageshack.us/img528/9739/rakijaconnectfq8.jpg) (http://imageshack.us)

RAKIJA (Connecting people)


Lički forum ZK Stajnica | Powered by SMF 1.1.10. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.