Lički forum ZK Stajnica

Lika => Dijaspora => Autor teme: stenta - Lipanj 02, 2006, 09:11:21Naslov: Msgr. Juraj Jezerinac i Mate Bulić u Kanadi
Autor: stenta - Lipanj 02, 2006, 09:11:21
29. travanj 2006.
Vancouver
Msgr. Juraj Jezerinac i Mate Bulić u Kanadi
Hrvatski Kulturni Centar u Vancouveru domaćin dobrotvornog koncerta za Hrvatski Radio Vancouver
U sklopu velike turneje po Americi i Kanadi Mate Bulić i Boris Babarović poklonili su nezaboravnu večer hrvatskoj dijaspori pod nazivom kroz Lijepu Našu u organizaciji Hrvatskog radija Vancouver. Tako je tradicija organiziranja dobrotvornih koncerata lokalnih radio postaja u domovini uzela maha i u iseljeništvu a na taj način se prikupljaju i sredstva za kontinuitet radio programa i širenja hrvatske riječi.
Hrvatska zajednica u Vancouveru broji preko 20.000 Hrvata koji su okupljaju uz crkvu i Hrvatski kulturni centar a radio program ih veže za Republiku Hrvatsku.
Mate Bulić, kako ga u iseljeništvu zovu, kralj dijaspore po treći puta je osvojio srca maldih i starih u Vancouveru a on sam kaže .
Tjedan u župnoj zajednici je i svečan jer je sakramenat krizme i tom prigodom je doputovao u Vancouver Mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u Hrvatskoj . Mate Buluć je svojim nastupom uveličao je slavlje ovog velikog dana svim krizmenicima

Prisutnima u dvorani obratio se Mons.Jezerinac s nekoliko riječi o biskupiji koju vodi pri tome istaknuvši značaj ovakvog okupljanja za očuvanje Hrvatskog identiteta u dijaspori.


Dobrotvorni koncert za Hrvatski radio Vancouver je i ovaj puta okupio veliki broj posjetitelja čemu su zasigurno doprinijeli i gosti iz domovine jer su Mate Bulić, Boris Babarović i Tihomir Mišić poznati domoljubi koji uvijek okupe veliki broj Hrvata i rado se odazivaju na poziv u dobrotvorne svrhe.

Hrvatska zajednica, organizator koncerta i Hrvatska seljačka stranka - HSS, generalni pokrovitelj zahvaljuju se biskupu Jezerincu i dragim prijateljima Mati Buliću i Borisu Babaroviću na nezaboravnom koncertu koji nas je podsjetio na Lijepu Našu. Želimo ovim ljudima dobre volje uspjeh u životu i neka ih prati blagoslov.


http://www.hic.hr/hid-v-09.htm


Lički forum ZK Stajnica | Powered by SMF 1.1.10. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.